Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a afirmat că lumea se îndreaptă spre automatizare și că înlocuirea casierilor cu tehnologie în magazine face parte din această tendință globală. Potrivit lui Burduja, nu este necesară o abordare punctuală cu un anumit retailer, ci o abordare integrată la nivelul economiei și societății în ceea ce privește modul în care arată deja prezentul și va arăta tot mai mult și viitorul. Burduja a subliniat că automatizarea locurilor de muncă și a proceselor repetitive poate avea beneficii și că trebuie să ne pregătim pentru economia viitorului.

Ministrul a declarat că, în cazul în care un furnizor de produse are soluții automatizate și calitatea serviciilor este proastă, cetățenii sunt liberi să aleagă alt furnizor. De asemenea, Burduja a atras atenția că studiile arată o creștere a implementării soluțiilor de automatizare pe piața forței de muncă, iar automatizarea unor ocupații poate duce la pierderea unui număr semnificativ de locuri de muncă, dar se vor crea și altele noi în alte domenii.

Pe termen mediu și lung, automatizarea forței de muncă este o realitate și sistemul de educație trebuie să se pregătească pentru a gândi lumea viitorului și pentru a pregăti tinerii pentru locuri de muncă care poate nici nu au fost inventate încă, a adăugat Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *