Senatul României a anunțat că va cumpăra nu mai puțin de 22 de limuzine de lux, în valoare totală estimată de peste 4,5 milioane de lei. Potrivit informațiilor furnizate de e-licitatie.ro, termenul limită pentru primirea ofertelor este 6 aprilie, iar criteriul de selecție este prețul cel mai scăzut.

În plus, Senatul mai achiziționează servicii de reparații și întreținere pentru terasele circulabile din Corpul E3, cota +31,50 m și cota +25,50 m, din Palatul Parlamentului, în valoare totală estimată de 300.000 de lei. De asemenea, Senatul va efectua lucrări majore de reparații la gardul și cabinelor de la porțile de acces A1 și B3, în valoare totală estimată de aproape 4,5 milioane de lei.

În același timp, Camera Deputaților a anunțat că își va lua servicii de întreținere și reparații pentru flota sa de autovehicule de lux, care include 30 de autoturisme AUDI, trei BMW, cinci VOLKSWAGEN și șapte MERCEDES. Valoarea totală estimată a contractului este de peste 427.000 de lei, pentru perioada mai-decembrie 2023, și poate ajunge la 640.000 de lei în cazul prelungirii perioadei până în aprilie 2024.

În plus, Camera Deputaților va cheltui bani și pentru servicii de intervenție pentru repararea rețelei informatice și de suport tehnic pentru echipamente de securitate, în valoare totală estimată de peste 840.000 de lei.

Aceste achiziții stârnesc reacții diverse în societate, cu unii oameni care critică cheltuielile excesive ale parlamentarilor, în timp ce alții cred că aceste achiziții sunt necesare pentru buna funcționare a instituțiilor statului. Rămâne de văzut dacă aceste investiții vor fi justificate în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *