Vaccin anti-Covid

Întreaga omenire așteaptă cu nerăbdare vaccinul anti-COVID-19, singura soluție pentru a opri pandemia de coronavirus. Cât ar putea costa o doză? Oficialii spun vă Uniunea Europeană va plăti mai puțin decât SUA.

Specialiștii din diferite domenii au subliniat în repetate rânduri importanța vaccinului anti-COVID-19 în lupta cu temutul virus. Astfel, producătorii vaccinului au anunțat că în urma testelor efectuate, vaccinul ar avea o eficiență de peste 90% în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2.

Vaccinul care ar putea preveni apariția unor noi cazuri de coronavirus este dezvoltat de firmele Pfizer şi BioNTech, iar pentru că până în prezent testele au confirmat eficiența acestuia, există șanse mari ca primele doze de vaccin să fie livrate la finalul acestui an.

La nivelul Uniunii Europene a fost încheiat un acord cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech prin care s-a stabilit achiziționarea a 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, cu mențiunea că pot fi cumpărate încă 100 de milioane de doze în plus. Acordul a fost negociat în numele tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

În ceea ce privește prețul vaccinului anti-COVID-19, au apărut informații potrivit cărora acesta ar putea fi comercializat la un preț mai mic în Uniunea Europeană, comparativ cu Statele Unite ale Americii. Un înalt oficial al Uniunii Europene a dezvăluit că prețul unei doze din vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi mai mic de 19,50 de dolari, cât este în SUA, relatează digi24.ro.

Conform informațiilor, se pare că Uniunea Europeană ar urma să plătească mai puțin pentru vaccinul anti-COVID-19 datorită faptului că s-a implicat activ în faza de dezvoltare a acestuia. Astfel, vaccinul așteptat cu nerăbdare în întreaga lume ar putea costa între 10 și 20 de dolari.

În Uniunea Europeană, vaccinul împotriva noului coronavirus va fi livrat în același timp în toate statele membre, ceea ce înseamnă că acesta ar putea ajunge în România la începutul anului 2021. Autoritățile au menționat că vor fi vaccinați în primul rând cei care lucrează în sistemul medical, iar apoi persoanele care prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă gravă a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.