În emisiunea „Viitor cu clasa” difuzată pe stirileprotv.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că tezele ar putea ajunge să fie eliminate în anul școlar 2020-2021, iar olimpiadele se vor putea susține online.

“Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a declarat Monica Anisie.

După 8 luni în care profesorii și elevii au trecut la școala online din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, ministrul Educației anunță un ordin care include regulile de desfășurare a orelor online. Acest ordin ar reduce drastic materia care ar urma să fie adaptată pentru predarea în mediul online, orarul pentru elevi fiind scurtat încât aceștia să nu petreacă prea multe ore în fața calculatorului.

Astfel, profesorii de limba și literatura română, precum și cei de limba engleză ar putea fi nevoiți să predea în tandem, astfel încât, elevii sa nu mai fie nevoiți să stea atât de mult în fața ecranelor.

La ministerul Educației, luni, se va desfășura conferința care va avea ca subiect prezentarea Strategiei de Digitalizare a școlii românești. Această strategie ar include parteneriate cu specialiști din IT care o să îi ajute pe profesori să folosească tablete, internetul, precum și aplicații pentru predarea online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *