Mirul care va fi folosit pentru a unge Regele Charles al III-lea la ceremonia de încoronare a fost sfințit într-o ceremonie specială în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Arhiepiscopul Teofil al III-lea și Arhiepiscopul anglican al Ierusalimului au binecuvântat uleiul sfânt, care a fost parfumat cu esențe de susan, trandafir, iasomie, scorțișoară și floare de portocal.

Atât Charles, cât și Camilla, vor fi unși cu acest mir în timpul încoronării din 6 mai. Uleiul sfânt a fost făcut din aceleași ingrediente ca și cel folosit la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953 și se bazează pe o formulă veche de sute de ani. Reteta exactă este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Marea Britanie.

Uleiul sfânt a fost fabricat în secret timp de opt luni în orașul Hull din centrul Marii Britanii. Mark Hutton, farmacist și fost pastor, s-a bazat pe o rețetă secretă care datează din secolul al XVII-lea și din vremea lui Carol I. Potrivit The Telegraph, este o „reinterpretare modernă” a unui ulei imaginat de Moise, care conține smirnă, scorțișoară și ulei de măsline. Mark Hutton, în vârstă de 66 de ani, a muncit din greu la acesta, după orele de muncă, pentru a fi gata pentru încoronarea din 6 mai. A petrecut luni de zile căutând în toată Europa și în lume ingredientele necesare pentru prepararea uleiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *