amenzi

Ministerul Afacerilor Externe, prin Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), a acordat astăzi, 11 decembrie 2020, o contribuție voluntară în valoare de 150.000 euro către Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al ONU (OCHA) din Ucraina, dedicată implementării inițiativei „Humanitarian Response Plan” derulată de OCHA Ucraina.

OCHA este prezent în Ucraina încă din anul 2014, asigurând accesul la asistență umanitară, inclusiv prin coordonarea diverselor forme de ajutor umanitar oferit de organizații partenere care operează în această țară. Inițiativa „Humanitarian Response Plan”, program lansat în anul 2019, este rezultatul eforturilor OCHA și ale partenerilor de a răspunde celor mai acute nevoi și probleme umanitare cu care se confruntă persoanele afectate de conflictul din regiunea Donbas, din Ucraina. Programul vizează acordarea de ajutor de urgență și protecție în șase domenii vitale (apă și igienă, sănătate, locuințe, hrană, educație, protecție), iar în anul 2020 a fost actualizat pentru a răspunde și provocărilor generate de pandemia de COVID-19.

România este un susținător al aspirațiilor europene și euroatlantice ale Ucrainei, precum și al suveranității și integrității sale teritoriale în granițele recunoscute internațional. În același timp, țara noastră face parte din grupul statelor membre UE care sprijină procesul de reforme interne din Ucraina prin acordarea de asistență tehnică și financiară.

Sursa: MAE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *