Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a ajuns vaccinul împotriva coronavisului. Acesta a fost ambalat în cutii de pizza, scrie independentonline.ro.

Publicația locala a postat și fotografii cu cutiile în care a fost ambalat vaccinul. Pe aceste cutii se observă clar că scrie „pizza”.

Ora 10.00 a fost anunțată pentru vaccinarea medicilor, însă procedura a întârziat aproximativ 2 ore deoarece seruo a fost distribuit destul de greu.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a fost întrebat de jurnaliști, la o conferință de presă, despre situația spitalului din Slobozia:

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze.

„Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.