În urma ședinței ce a avut loc astăzi, 5 ianuarie 2021, a fost adoptată o soluție temporară. Problema vizată este cea legată de gunoaiele care acaparează municipiul. Nicolae Iuga a scris într-o postare pe o rețea de socializare care ar fi această rezolvare.

„REZOLVARE TEMPORARĂ A PROBLEMEI GUNOIULUI ÎN SIGHET

În urma unei ședințe maraton de Consiliu local, nu s-a găsit o soluție pe termen mediu privind colectarea și depozitarea gunoaielor din Sighet.

S-au propus două soluții:

1) menținerea tarifelor actuale atât pentru populație cât și pentru agenții economici și acordarea unei subvenții de 500.000 lei din bugetul local pentru a acoperi diferența de cost a transportului și depozitării gunoiului în județul Bihor pentru luna ianuarie și februarie 2020.

Soluția propusă de către Primar și sustinută de către președintele comisiei de buget finanțe, Iuga Nicolae, a fost votată doar de câte consilierii locali PSD, Pro România și PMP – 8 voturi în total, minim necesar erau 10 voturi pentu a fi aprobată.

Consilierii PNL, USR și UDMR nu au votat acestă propunere, ridicând probleme de legalitate, cu toate că primarul a arătat cu legea în față că este o soluție legală.

2) ridicarea prețurilor pentru populație cu 51% și pentru agenții economici cu 44%. Pentru a nu exista riscul ca această variantă să treacă la vot, primarul a retras proiectul de pe ordinea de zi.

Așa că aprobarea unei soluții pe termen mediu a fost amânată.

Herodot Grup SRL a acceptat să suporte din bugetul propriu diferența de cost al colectării și depozitării gunoiului până pe data de 12 ianuarie a.c., timp în care consilierii să găsească o soluție.

Autoritatea locală sigheteană trebuie să identifice urgent un teren în care Herodot Grup SRL să poată efectua transferul gunoiului din autoguniere în camioane de mare capacitate și să îl transporte la groapa din județul Bihor. Până nu se identifică acest teren, gunoiul nu poate fi ridicat de către operator.

Ce vor decide consilierii sigheteni rămâne de văzut!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *