Scenariul roșu se aplică pentru toate clasele din cadrul școlii „Lucian Blaga“ din Baia Mare după ce alți doi elevi și 2 profesori au fost confirmați.

Potrivit actualMM, situația s-a înrăutățit în ceea ce privește școala „Lucian Blaga“ din Baia Mare. Acum câteva zile a fost depistat primul caz de Coronavirus, fiind infectat un elev a cărui clasă a fost nevoita să intre în scenariul roșu.

Scenariul roșu va fi aplicat pentru întreaga școală după ce alți 2 elevi și 2 profesori au fost confirmați pozitiv. Astfel, elevii își vor participa la cursuri în mediul online pentru doua săptămâni.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a două cadre didactice și a doi elevi infectați cu SARS-CoV-2 de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga“ Baia Mare. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat și a elevilor. S-a procedat la dezinfecția unității de învățământ. Cursurile la unitatea de învățământ sunt suspendate pentru o perioadă de 14 zile și se vor desfășura exclusiv online. Reiterăm, solicitarea către cetățeni de a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru“, conform CJSU Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *