Vineri, 27 noiembrie, aleșii locali băimăreni s-au reunit într-o ședință desfășurată online. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte importante, precum și solicitarea sprijinului consilierilor locali de câtre primarul Cătălin Chiricheș pentru finalizarea proiectului prin care 20.000 de tablete, 800 de tablete inteligente și videoproiectoare vor ajunge la elevii și profesorii băimăreni.

La începutul ședinței, primarul Cătălin Cherecheș a prezentat proiectul EDU BM Educație digitală în Municipiul Baia Mare, dar și parteneriatul cu Consiliul Județean Maramureș. Acest parteneriat vizează realizarea celui mai important proiect de infrastructură și dezvoltare economică din ultimii 50 de ani, conform primarului, Centura Metropolitană a municipiului Baia Mare. Această investiție este un prim pas dintr-un amplu proiect.

Este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le propunem, pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare, pentru conectarea municipiului nostru la rutele importante, generând astfel premisa dezvoltării economice pentru următorii 30 de ani. Ceea ce am reușit cu Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, este un lucru care va genera premisele dezvoltării municipiului Baia Mare și a județului Maramureș în următorii ani. Centura metropolitană are o lungime de 35 de kilometri. Ne-am asociat pentru a face împreună studiile aferente acestei investiții, mai exact studiul de fezabilitate, proiectul tehnic. În cazul de față nu vorbim despre o centură adevărată cu patru benzi. O centură care nu ocolește municipiul Baia Mare, ci ocolește zona metropolitană creând astfel, între centura interioară a orașului, pe care astăzi o are în proprietate Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, respectiv străzile Europa – Dumbravei și viitoarea centură metropolitană care va avea ca și traseu Bușag, Bozânta Mare, continuând spre Groși și Baia Sprie, culoarul strategic pe care se vor așeza majoritatea investițiilor cu caracter economic, inclusiv tehnologie, logistică, industrie, servicii în următoarele trei decenii. Apreciez foarte mult colaborarea cu Consiliul Județean Maramureș, cu președintele Ionel Bogdan”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Un alt proiect important despre care s-a discutat a fost proiectul care prevede rectificarea bugetului municipiului Baia Mare, mai precis reașezarea fondurilor în raport cu oportunitatea existentă, de a dota elevii, profesorii și întreaga infrastructură școlară cu un sistem informatic inteligent și cu cu dotări performante, care să facă mai ușor învățământul la distanță, în concunctura pandemiei, dar și modernizarea în cel mai revoluționar mod a învățământului din Baia Mare.

Municipiul Baia Mare a depus acest proiect spre finanțare și am toată aprecierea Guvernului României și Ministerului Fondurilor Europene raportat la modul în care asigură din diverse surse fondurile pentru a satisface nevoile din întreaga țară în acest moment dificil. Ne dorim ca profesorii și copiii să poată beneficia de aceste sisteme informatice la sfârșitul vacanței de iarnă”, a spus primarul Cătălin Cherecheș.

Pentru acest proiect primarul a propus un amendament prin care aceeastă investiție să fie considerată una strategică și să fie integrată în lista de investiții. Acesta le-a explicat aleșilor că acest demers trebuie făcut pentru a participa la Programul Operațional Competitivitate, AXA Prioritară 2 – Tehnologia Informașiei și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă “EDU BM Educație digitală în Municipiul Baia Mare”. Proiectul a primit voturi favorabile de la aleșii locali.

Sursa și Sursa Foto: actualmm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.