Guvernul Marii Britanii a acceptat astăzi recomandarea primită de Agenția independentă de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) de a aproba vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru utilizare.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze, un număr suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, cu câte două doze fiecare iar primele persoane care vor primi vaccinul sunt cele din grupurile vulnerabile.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat ieri faptul că va decide ”cel mai târziu” pe 29 decembrie o eventuală autorizare a vaccinului Pfizer anti-COVID, iar pe 12 ianuarie în cazul vaccinului Moderna.

Pfizer a anunțat pe 9 noiembrie că primul vaccin anti-Covid este gata și că a trecut de toate fazele de testare clinică. Se pare că serul a dovedit o eficiență de peste 90%, rată pe care a corectat-o ulterior la 95%. 

Impactul său se va resimți puternic în vară, iar viața ar trebui să revină la normal în iarna viitoare” declară un cercetător al echipei care a produs vaccinul Pfizer.

Sursa – Biziday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *