Au fost condamnați un agent de poliție, un medic și un asistent pentru fals intelectual și favorizarea infractorului după ce au lăsat ca mama unui șofer beat să dea probe de sânge în locul acestuia.

Polițistul a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, conform unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Medicul și asistentul implicați au primit și ei ca pedeapsă 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere în cazul amândurora fiind de 2 ani.

Pe data de 14 octombrie 2019, aceștia au fost trimiși în judecată. Agentul de poliție a fost acuzat că, împreună cu cele două cadre medicale, că ar fi acordat „ajutor material unui suspect, în scopul împiedicarii tragerii la răspundere penale a acestuia“.

Conform Digi24, suspectul ar fi condus sub influența alcoolului, urmând să i se recolteze probe de sânge pentru a stabili dacă gradul de alcoolemie. În acest caz, polițistul a fost de acord ca mamei șoferului să îi fie recoltate probele de sânge.

„Totodată, polițistul a atestat prin semnătură sa mențiunile (…) conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia“, mențiuni care s-au dovedit a fi false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.