Pădurar bătut

Cristian P. se afla într-o acțiune de monitorizare când a descoperit că în parcela învecinată, o persoană care tăiase ilegal trei arbori cu un volum de 1,3 metri cubi. Angajatul Regiei Naționale a Pădurarilor- Romsilva a demarat o acțiune de urmărire a atejalujui încărcat cu lemne, însă când acesta a ajuns în satul Verbicioara, a fost înconjurat de oameni recalcitranți printre care se afla și persoana suspectată care l-a lovit pe pădurar cu un obiect contondent în zona capului.

Cristian P., pădurar al Ocolului Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj, a fost agresat sâmbătă, 10 octombrie, de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori în cantonul silvic!

Angajatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi. Acesta a urmărit atelajul încărcat cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, pădurarul a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, iar persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului.

Pădurarului Cristian P. i s-au acordat îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului. În prezent, starea sa este stabilă.

Agresorul a fost identificat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Plenița, lemnul tăiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.

Începând cu anul 2015 și până în prezent s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate”, au declarat cei de la Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *