Hotărârea de carantinare a municipiului Baia Mare a fost contestată. Avocata Alina Cioltea, a contestat la Curtea de Apel Cluj hotărârile prin care se impune carantina zonei dar și restricțiile stabilite pentru 14 zile pentru Baia Mare.

De asemenea, aceasta a contestat și Ordinul de Carantinare a municipiului Baia Mare, ordin emis de Șeful Departamentului de Situații de Urgență.

Termenul de judecată stabilit este data de 16 noiembrie 2020.

Avocata Alina Cioltea declară pentru VasileDale.ro:


”Legea dă dreptul oricărei persoane afectate de măsurile luate de autorități să se adreseze instanței pentru a exista un control de legalitate și de oportunitate a adoptării măsurilor luate. Iar eu sunt un cetățean afectat de aceste măsuri, un cetățean căruia autoritățile nu i-au oferit niciun fel de explicații, niciun fel de dovezi, un cetățean care s-a trezit la ora 17 în data de 11 noiembrie 2020, speriat de RO alert că există un risc vital dacă părăsesc locuința. Este firesc ca cetățenii să aibă acces la toate informațiile care stau la baza luării unor măsuri atât de drastice, iar prin prisma profesiei tind să analizez și legalitatea luării unor măsuri restrictive de drepturi și libertăți, inclusiv prin prisma dispozițiilor constituționale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.