Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reamintit situațiile în care elevii nu trebuie să meargă fizic la școală și vor participa în continuare la orele online.

„Ordinul de ministru comun precizează foarte clar acele situații în care elevii nu vor merge fizic în școli: în cazul în care există o certificare medicală, în cazul în care există în familie persoane vulnerabile, situație care trebuie certificată și al treilea în cazul în care elevul prezintă simptome, asta nu mai trebuie certificat, caz în care elevul poate să nu se mai prezinte, școlile știind că nu trebuie să mai pună absențe.

Va există posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care trebuie luate în calcul. Este vorba de elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de 4-5 elevi, nu cred că se pune problema distanțării fizice și care în mod evident având cerințe educaționale speciale, va fi justificată posibilitatea de ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește localitatea.

Mai sunt astfel de situații, împreună cu ministrul sănătății am discutat și urmează să venim cu precizări” – Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *