Material lemnos

În decursul zilei de 15 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Grupa Canină, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un tânăr de 23 de ani din Ruscova. În urma verificărilor s-a constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 2,03 mc lemn de foc fag mai mult față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire a materialelor lemnoase dar și că societatea comercială pentru care a fost efectuat transportul lemnos, deține fără documente de proveniență legală cantitatea de 25,35 mc lemn rotund specie fag. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă măsura confiscării cantităţii totale de 27,38 mc lemn de foc fag, în valoare de 4627,22 lei.

Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Grupa Canină, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au oprit pentru control o autoutilitară.

Aceasta era condusă de către un tânăr de 23 de ani din Ruscova, pe raza localității Prislop.

În urma verificărilor poliţiştii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 2,03 mc lemn de foc fag mai mult față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire a materialelor lemnoase.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea comercială pentru care a fost efectuat transportul lemnos, deține fără documente de proveniență legală cantitatea de 25,35 mc lemn rotund specie fag, material lemnos care a fost depozitat pe marginea D.C. 59, pe raza localității Prislop, în apropierea locului unde a fost identificată autoutilitara.

Cu privire la neregulile constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă măsura confiscării cantităţii totale de 27,38 mc lemn de foc fag, în valoare de 4627,22 lei.

Totodată, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control o autoutilitară care era condusă pe raza localităţii Cicârlău.

Autoutilitara care aparţine unei societăţi comerciale din Baia Mare, a fost încărcată cu material lemnos care nu s-a regăsit pe documentele prezentate de către conducătorul auto.

În urma inventarierii poliţiştii au stabilit faptul că volumul de 9,75 mc gorun încărcat pe autoutilitară nu se regăseşte pe avizul de însoţire întocmit, iar cantitatea de 6,88 mc lemn fag menţionată pe aviz nu se regăseşte faptic încărcat pe autoutilitară.

Faţă de societatea comercială s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, fiind dispusă şi măsura conficării cantităţii de 9,75 gorun şi confiscarea valorică a cantităţii de 6,88 mc lemn foc fag”, declară cei de la IPJM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *