Nicoleta Ioniţă este o târgovişteancă al cărei scop este ajutorarea celor nevoiaşi. Aceasta a primit o scrisoare foarte emoționantă de la un băiețel care îi cere lui Moş Crăciun de mâncare pentru el, pentru mama şi pentru bunica sa. Nu-l uită nici pe căţelul Bobiţă, pentru care cere „un os ca la televizor”.

„Dragă Moş Crăciun,    Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem.    Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îi uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor.

Mulţumesc,
Cu drag, Matei”

„Cum să nu îţi vină să urli când vezi atâta nepăsare în jurul tău? Matei are şi el vecini, rude. Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun”, a fost apelul Nicoletei, pe Facebook.

Mama lui Matei ducea tot greul. Era singura care aducea bani în casă, având doar un salariu de vânzătoare la supermarket. Acei bani erau cheltuiți de către fostul soț, împotriva căruia a cerut un ordin de restricție asupra soțului. Aceasta chiar și-a părăsit locul de muncă de frica soțului.

„Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători. A făcut toate demersurile legale pentru a avea siguranţa că individul nu se mai apropie de ei, dar încă se tem. În ceea ce priveşte adresa, am fost rugată să nu o dau nimănui”, ne-a spus Nicoleta Ioniţă.

„Eu îi ştiu de doi ani. I-am ajutat cu diferite bunuri şi cadouri de sărbători. Problemele au apărut încă de acum 10 ani de când s-au căsătorit. El nu a muncit niciodată şi are patima jocurilor de noroc. Acum mama e hotărâtă să îşi găsească de muncă în altă parte. Are ordine de protecţie şi tot ce trebuie din partea Poliţiei”, precizează Nicoleta Ioniţă.

Matei este un copil cu o gândire foarte matură pentru vârsta lui. Chiar dacă are doar opt anișori, a cerut doar alimente de bază.

„Eu i-am zis că măcar Crăciunul să îl aibă mai frumos şi că voi face tot posibilul să aibă parte de asta. În 5 ani de activitate am reuşit să captăm încrederea oamenilor şi pe cel mic l-am rugat să scrie o scrisoare. Asta e ce îşi doreşte el. Este un copil deştept, elev în clasa a II-a. Îşi face lecţii online, ca toţi ceilalţi şi are dispozitiv conectat la internet”, spune Ioniţă.

Cum îi puteți ajuta

Cei care să dea o mână de ajutor, o pot face doar în contul Asociaţiei Give & Help cu menţiunea „Matei
– RO49BRDE160SV38124331600 ( LEI)
– RO53BRDE160SV48417891600 (EURO)

Puteti dona direct cu cardul pe site-ul Asociaţiei, în deplina siguranţă, prin platforma EuPlatesc: http://www.giveandhelp.ro/doneaza-cu-cardul/

De asemenea, puteti dona prin paypal –  paypal.me/nicoletaionita, prin Revolut: 0735057386 sau puteţi trimite colete pe adresa Asociaţiei din Strada Zorilor nr 20, Targoviste, Dambovita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *