Președintele României a declarat că, în urma înregistrării unei scăderi a cazurilor de infectăari cu Coronavirus la nivel național, piețele vor putea fi redeschise la sfârșitul saptămânii acesteia. Acestea au fost închise la începutul lunii noiembrie, pe fondul pandemiei și a riscului mare de infectare în cadrul lor.

„Trec foarte scurt și la tema pandemiei. Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane noi infectate a scăzut, semnificativ. Da este, adevărat, în perioada sărbătorilor poate s-a testat mai puțin, totuși scăderea este clară.

Dați-mi voie să vă spun, această scădere se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat aceste măsurile juste corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o șurabare la date, ci este o realitate în Europa, și din fericire facem parte din țările în care se constată o reducere.

Acestea fiind constatate am discutat aceste chestiunii cu experții, specialiștii, și am decis că de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. Aceasta este o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă și pentru românii care vor să își face provizii din timp pentru sărbătorilor de iarnă”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *