Pace interioară, stimă de sine, dorința de a reuși, o voință de nestăvilit…Calitățile unui om de succes? Voi sunteți mulțumiți cu cât ați realizat până acum? Ați vrea mai mult? Ori mulți dintre voi duceți o luptă amară și crâncenă în interiorul sufletului, așteptați îndurerați ca zilele să treacă, convinși că totul duce nimic, direcția este drept în neant. Viața voastră se rezumă la o zbatere. Probabil ați vrea să trăiți precum visați; da, se poate.

Auzim atâtea scenarii și povești despre oameni în pragul sărăciei care ajung să inspire și să realizeze imposibilul, iar noi suntem pierduți în haosul cotidian. Ei bine, în momentul în care aveți viziune, trebuie să știți că sunteți complet singur. Dar nu ar trebui să fie deloc înfricoșător!

Singurătatea reprezintă un moment de cotitură pentru tine ca om: ceva ia naștere în sufletul și inima ta, o idee este pe punctul de a ecloza. Nu mai căuta să ceri mereu aprobarea altora, să simți mereu o altă prezență umană. Mulțumește-te cu tine însuți, și fii convins că ești îndeajuns pentru tine.

Ceva ce ar trebui să alimenteze constant spre cunoaștere, spre aspirații înalte, foloseș-te momentele de solitudine să te autoanalizezi, să contemplezi, să gandești. Trăiește prin tine! Învață să te accepți, fii propriul tău erou, după care fii călăuza altora prin acest labirint întortocheat numit impropriu “VIAȚĂ”.

Probabil la început îți va fi greu să te mulțumești cu cineva pe care nu-l consideri deloc special, care în mintea ta nu are niciun fel de calitate sau abilitate de a crea bucurie, frumusețe, de a schimba lumea în bine. Crede în tine și în puterea ta creatoare de miracole.

De aceea, începe să fii singur. Dormi singur.Te plimbi singur. Mănânci singur. Trăiești singur. Oportunitatea conferită de solitudine are caracter nevăzut pentru cel ce nu este dornic să iasă din tiparele vieții, de aceea rămâne nebunească și obscură pentru majoritatea lumii.

Nu consider că ar trebui să te izolezi complet de orice ființă umană (o mare cacealma…), dar învață să-ți alegi momentele în care să știi cum să gestionezi în avantajul tău singurătatea. Folosește-o ca pe o gură de aer. Nu spun că nu-mi plac oamenii, dar din varii motive, de cele mai multe ori, prezența lor nu face bine…

Îmbrățișează necunoscutul, nu te teme de nimic! Învinge frica de singurătatea, și deblochează noi culmi ale cunoașterii, descoperă înțelepciune de sorginte divină, fii unul cu tine însuți, descoperă-ți frecvența creației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *