putiniohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Apărare a Țării va fi convocat. Această situație se datorează faptului că tensiunile provocate de conflictele diplomatice ale Rusiei cu Cehia și Ucraina s-au intensificat.

Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte importante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate. Cunoaștem foarte bine situația din teren. Tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază

Klaus Iohannis

Imaginile din satelit au arătat faptul că sute de blindate și alte vehicule militare ale Rusiei și-au făcut apariția la granița cu Ucraina. Tot într-un număr la fel de mare au fost observate și avioane de luptă rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.