frontiera vames

Polițiștii de frontieră din Satu Mare, în colaborare cu lucrătorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au oprit intrarea în țară a un camion încărcat cu textile second hand. Incidentul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 martie la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare. Conform documentelor de însoțire a mărfii, camionul urma să transporte bunuri de la o companie germană către o firmă din Hunedoara.

Cu toate acestea, existau suspiciuni cu privire la legalitatea transferului de deșeuri. Astfel, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care a constatat că marfa nu corespundea normelor de curățare, dezinfecție și dezinsecție necesare pentru a fi importate în România. În total, camionul transporta 16.960 kg de textile second hand.

În consecință, autoritățile de control au decis să nu permită intrarea mărfii în țară și să o întoarcă pe teritoriul maghiar. Conducătorul camionului era un cetățean român de 52 de ani, iar automarfarul era înmatriculat în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *