ONG-ul care se ocupă cu salvarea animalelor, Casa lui Patrocle, a postat povestea a câteva animale ucise de un tânăr de 18 ani în pădurea din comuna Boroaia, județul Suceava. Acesta a ucis cu sânge rece doi cățeluși fără nicio vină prin spânzurare.

„Infractorul din Boroaia are doar 18 ani, și o viață inainte. Un băitan care a omorât până acum multe animale. Lumea de la țară nu se duce la Poliție să facă plângere pentru așa ceva. Pe de-o parte pentru ca vorba aia, e doar un câine, pe de altă parte omul simplu știe că Poliția are treburi importante de făcut, și n-are grija animalelor. Și mai există și mentalitatea aceea să nu se pună rău cu vecinii. Asta este viața la țară, omul simplu iartă, iși vede de treabă și stă in banca lui. Iar acest nemernic a continuat să ucidă căini tocmai pentru că n-a fost pedepsit niciodată, deși toată lumea îi cunoștea apucăturile diabolice. Bonțuca, cățelușa spânzurată ieri, avea 11 ani. O bătrână pe care o iubea toata familia, și care dormea in casă pe fotoliu.

Nemernicul a ademenit-o intr-o curte alăturată unde nu locuiește nimeni, a legat-o, și-a dus-o in pădure. Ea nu pleca niciodată, nicăieri, de aceea familia s-a alertat imediat ce n-a mai gasit-o. Ninsese proaspăt, și săracii oameni au observat urme in zăpadă. Urme de câine, și urmele unor bocanci bărbătești. Facem o paranteză ca să ințelegeți firul poveștii – acest nemernic are istorie lungă. Le-a mai otrăvit in trecut alt câine, zilele trecute târâia pe uliță un altul căruia ii legase botul cu ață de rafie, iar luat la rost a spus sincer că următoarul va fi câinele familiei. Unui alt vecin i-a spânzurat câinele nu demult tot in pădure.

Proprietara câinelui ne-a povestit azi că odată se intâlnise cu tatăl baiatului care o amenințase că dacă nu-și vede de treabă o bagă în fântână. Făra alte cuvinte. Bun, oamenii au mers după urmele din zăpadă peste 3 km. Am văzut și noi azi urmele, pe alocuri in locul lăbuțelor zăpada era răvășită, pesemne unde câinele n-a mai vrut sa meargă și l-a târâit după el. Urmele au dus exact la copacul unde l-au găsit spânzurat. Au urmărit traseul și urmele lăsate in zăpadă de la intoarcere, care au dus exact până in fața porții nemernicului.

Au sunat ieri la 112. A venit un echipaj de Poliție de la Vadu Moldovei, criminaliști din Fălticeni, și un medic veterinar din sat chemat pentru a constata moartea câinelui prin asfixie mecanică. S-a deschis incă de ieri un dosar penal, iar în această seară Poliția a venit din nou in Boroaia, și-au continuat audierea familiei. Suspectul numarul unu este acest monstru de nici 18 ani. De-acum este ancheta Poliției, și nu ne rămâne decât sa le mulțumim ca s-au mișcat si implicat imediat.

Cel mai important aspect este ca acest dosar penal să intre pe mâna unui procuror care să manifeste toleranță ZERO pentru un astfel de individ care reprezintă un real pericol social. Dosarul va fi instrumentat la Judecătoria Fălticeni. Am mai spus-o în nenumărate rânduri, și-o facem iar, chiar dacă Poliția iși face treaba exemplar, chiar dacă noi ne implicăm, la fel și mass media – pedepsele sunt aplicate de instanțele de judecată la propunerea procurorului. Și ca să fim sinceri, se manifestă prea multă clemență, și în general se aplică pedepse cu suspendare, amenzi, autori necunoscuți și renunțare la urmărirea penală.

Incheiem acest episod parcă desprins din Twin Peaks, fascinați de modul și felul în care acest copil și-a premeditat crima, fapta și acțiunea. La fel de bine îi putea da o botă in cap, și-ar fi fost mai simplu. Nu, el a mers noaptea câțiva kilometri pe jos, s-a dus în pădure, l-a spânzurat, și s-a întors liniștit acasă. La familie. Are părinți cu job-uri bune în Boroaia, are o gospodărie mare, și-o casă frumoasă. Să nu uităm de zecile de capcane pe care tot el le-a pus peste tot prin jurul caselor, li se spune smâcuri.

Un copil care la 18 ani de fapt nu mai este copil, și care trebuie să răspundă în fața Legii. Iar dacă azi a facut asta cu un câine, mâine o poate face cu un om”, au transmis salvatorii de animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.