Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier, este acuzat că în perioada 2007-2008 ar fi primit mită. Aceasta ar fi de 800.000$.

Cererea a fost trimisă la ministrul Justiției, după ce Klaus Iohannis ar fi încuviințat miercuri urmărirea penală a fostului premier.

Faptele fiind de acum 14 ani, dosarul este unul destul de vechi. DNA a cerut avizul Senatului pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu, însă solicitarea a fost respinsă.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri”, a transmis Administrația Prezidențială.

Astfel, Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ar fi primit, indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei firme austriece, bunuri materiale în valoare de 800.000 de dolari.

Pentru aceste servicii, el a adoptat o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.