Cine crezi tu că esti de te numești propietar? Caz penal scrie pe tine, omule! Atâta minte să ai astfel încât să te filmezi alături de un animal rănit? Înainte să te lauzi de la ce interlop ai împrumutat acel leu ca după să te filmezi cu el, de ce nu te-ai gândit să îi tratezi rănile?

Nu ziceai tu că te-ai pocăit? Atunci de ce nu apreciezi și animalele? Să nu uităm că și ele tot de Dumnezeu au fost create și au un rol pe acest pământ.

Auzi la tine, cică Dumnezeu a îmblânzit leii pentru Daniel. Te crezi tu acel Daniel sau care e faza? Sfântul Daniel e fost condamnat la moarte iar Dumnezeu i-a trimis un înger și a închis gura leilor căci l-a găsit nevinovat. Vrei și tu să fii condamnat la moarte? Țin să te anunț că oricum pe tine clar nu o să te găsească nevinovat. Și să știi că nu trebuie să te asemeni cu nimic ce e în cer, așa că ai grijă cu exprimarea. Tu ești un nimeni în fața lui Dumnezeu dacă ai ajuns să faci astfel de comparații. Chiar dacă te cheamă Daniel, asta nu înseamnă că e la fel ca în Biblie.

Documentează-te și tu puțin înainte să te filmezi cu un animal care se vede clar că e maltratat. Măcar dacă am știi de cine e maltratat. Poate chiar și de tine, că tare cuminte stă el în videoclip. Degeaba o să zici că acel leu e dresat pentru că a fost dresat prin agresivitate și poate și malnutriție. La cât de rău arată blana pe leu se poate vedea în ce condiții l-ai supus.

Animalul ăsta e vai mama lui. Se vede cu ochiul liber în ce stare deplorabilă este. E lovit în cap poate chiar și în abdomen la cât de mândru stai tu cu piciorul pe el. Bietele lăbuțe îi sunt pline de sânge. Chiar atât de greu îți era să îl bandajezi? În loc să te foloșești de un leu real puteai folosi și tu un efect special cum fac alți regizori din marile seriale și filme.

Nu mai ziceai și că te lași de muzică? Nu te-ai săturat de banii pe care îi obțineai din această industrie? Sau atât de mulți ai, astfel încăt ai ajuns să te înjosești atât de tare și să folosești un leu rănit. De fapt stai, ai profitat că e rănit și nu a trebuit să plătești atât de mult pentru el.

Pe cine mai exact pupi tu? Poate rănile acelui animal. Stai, nici măcar alea că e posibil să le agravezi. Săracul leu o să ne ceară ajutorul mai degrabă.

Articolul 25

(1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) rănirea sau schingiuirea animalelor;
f) intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.
g) folosirea animalelor aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare. (la 22-07-2017, Alineatul (1) din Articolul 25 , Capitolul VII a fost completat de Punctul 2, Articolul I din LEGEA nr. 171 din 14 iulie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 576 din 19 iulie 2017 )

Un material realizat de Dunca Florentina și Raul Peterlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.