Gazetarul și jurnalistul Tudor Popescu a vorbit, la Digi 24, despre moartea lui Diego Maradona. Articolul scris de acesta a declanșat reacții acide pentru duritatea de care a dat dovadă în opiniile sale despre legendarul fotbalist.

Știu ca am de-a face iarăși cu antivacciniști sau mai degrabă cu oameni nevaccinați din punct de vedere mental, care nu sunt imuni la absurditate, la lipsa de logică, nu sunt imunizați” , a declarat ieri jurnalistul.

Am spus ca Diego Armando Maradona nu a fost un sportiv, nu a avut habar și nu a vrut să știe ce înseamnă spirit sportiv și am arătat de ce. Nu mai vorbesc de faptul că se fac tot felul de afirmații, că a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Și aici, sunt argumente, din nou, cifrice, pe loc, argumente tehnice. De ce? Pentru că a câștigat Cupa Mondialia în 1986? Pele Edson Arantes do Nascimento a câștigat Cupa Mondiala de trei ori! 1958, 1962 si 1970. Eu am un alt fotbalist (preferat), Johan Cruyff, dar n-o să spun acum de ce Johan Cruyff, e mult mai important pentru fotbal, pentru sport, pentru fotbal ca sport al creierului, cum spunea Cruyff, bun, lăsăm asta.

L-am auzit pe selecționerul naționalei spunând că Maradona a fost mai mare decât Messi. Bun, așa putem să credem fiecare ce vrem, dar să luam cifrele. Ia să vedem cifrele la club. Maradona a jucat la Barcelona și la Napoli. Hai să ne uităm ce performanțe are Maradona, câte goluri a marcat, și ce performanțe are Messi la Barcelona! Este zdrobitor! Dar asta nu înseamnă că nu a fost un mare fotbalist. N-am negat lucrul acesta.

„Vreți să plâng pentru un om care a murit eroic din pricina excesului dement de droguri?”

Vreți să plâng pentru un om care a murit eroic din pricina excesului dement de droguri? Se droga, potrivit declarației lui, stimați fani ai lui Maradona, se droga de duminică până miercuri, așa spunea: am party-urile mele de cocaină de duminica până miercuri, dup-aia mă duc sa joc fotbal la final de săptămână. Un om care a băut în neștire, care a mancat în neștire, care a fumat trabuc în neștire până când i-au crăpat inima și creierul la 60 de ani! Vreți să-l plâng pentru asta?!”, a incheiat Cristin Tudor Popescu.

„Despre morți numai de bine” nu este o zicală cu care gazetarul este de acord. El susține ca adevărul trebuie spus, indiferent ca a făcut bine sau rău.

Eu nu l-am insultat pe Maradona Diego Armando niciun moment. Am scris doar, eu nu sunt de acord – dați-mi voie să am această opinie – cu o zicere veche latineasca: De mortuis nil nisi bene (Despre morți , numai de bine). Mie mi se pare o prostie, dați-mi voie sa mi se pară o prostie, cu toate că e veche de mii de ani. Nu! Despre morți, ca și despre vii, se spune adevărul, se comunica faptele vieții sale, faptele, declarațiile, acțiunile, ceea ce a facut și bine, și rău în acea viață. De ce despre morți numai de bine?

„S-a drogat în toată perioada în care a jucat fotbal”

Am început, încă din titlu, prin a spune: „Un geniu cu mingea. Dar atat”. Nu sunt părerile mele, nu sunt insulte pe care i le aduc eu, sunt fapte, fac jurnalism cu fapte: a fost testat de trei ori, găsit pozitiv la droguri, a fost eliminat din echipa națională a Argentinei înainte de meciul cu România, câștigat cu 3-2 de România in 1994 pentru că a fost găsit dopat în ultimul hal, cu cinci tipuri de efedrină. S-a drogat în toată perioada în care a jucat fotbal, din 1982, a intrat pe teren de nu știu câte ori cu cocaină, cu efedrină și cu alte droguri în cap. A marcat un gol fals, un gol cu mâna, recunoscut, fotografiat, se poate vedea în toată lumea, pe care nu l-a recunoscut niciodata, nu și-a cerut scuze, deci un lucru profund necinstit. Acest om a fost fotbalist, dar n-a fost sportiv. Spiritul sportiv i-a fost străin, n-a știut ce înseamnă asta. Astea sunt fapte. Faptul că a vorbit despre propriii săi copii, despre trei dintre ei pe care inițial a refuzat să-i recunoască, dintre copiii pe care i-a facut în serie a spus „sunt produsul banilor și greșelilor”, sunt vorbele lui, nu sunt vorbele mele. Vreți să plâng pentru un om care a trișat continuu în sport? Eu nu pot”, a mai spus Cristian Tudor Popescu pentru Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.