Comisia Europeană susține înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Proiectul și propunerile vor fi prezentate amănunțit miercuri. Noua propunere vine în urma greșelilor făcute vara aceasta, pentru a preveni al treilea val de infectări.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene: „Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învațăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”.

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, și Francesco Boccia, ministrul Afacerilor Regionale, vor discuta marți cu autoritățile locale pentru a implementa noi reglementări ce vor întra în vigoare din 4 decembrie.

Cei de la Consiliul permanent al Conferinței Episcopale Italiene (CEI) se vor întâlni pentru a discuta despre masurile anti-Covid-19.

Astfel, regulile vor fi respectate chiar și în cazul liturghiilor de Crăciun.
Mario Meini, președintele CEI, a declarat: „Dacă liturghiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie bun semn de solidaritate cu toată lumea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *