Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat un microbuz încărcat cu aproximativ 30.000 pachete țigări, în valoare de 350.600 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă, relatează maramedia.

Ieri la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Oamenii legii au descoperit abandonat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Crăciunești, județul Maramureș, un microbuz, înmatriculat în România, având aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu. În interiorul mijlocului de transport au putut fi observate mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră, fiind totodată dispuse măsuri specifice de monitorizare a zonei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, pe timpul cercetărilor, polițiștii de forntieră au mai stabilit faptul că numărul de înmatriculare a fost atribuit unui alt autoturism și este expirat din data de 31.10.2020.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare.

SURSA: maramedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *