comuna recea1

Este din ce în ce mai evident că ne aflăm în mijlocul unui haos când vorbim despre măsurile luate de autoritățile județene cu privire la limitarea răspândirii Coronavirusului. În urmă cu câteva minute, locuitorii din Recea au fost anunțați prin RO-ALERT că Recea intră în CARANTINĂ pe o perioadă de 14 zile, începând de… acum (28 octombrie, ora 12:00 – vezi foto mai jos).

Ca haosul din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (comitet prezidat de prefectul Nicolae Silviu Ungur) să fie total, nici o instituție nu a transmis un comunicat prin care să se precizeze că localitatea va fi carantinată. Asta deși incidența cazurilor de noi infectări în comună era de peste 4 la 1.000 de locuitori încă de zilele trecute, când alte localități (precum Vișeu de Jos) au fost carantinate, iar Recea… nu.

Presa nu a primit vreo Hotărâre cu privire la carantinarea comunei, iar oamenii s-au trezit luați efectiv “pe sus” de mesajul transmis prin RO-ALERT. Asta în condițiile în care carantinarea include ca locuitorii să aibă nevoie de o declarație pentru a ieși din localitate, respectiv cei care o tranzitează nu au voie să oprească/staționeze pe raza localității.

Până la acest moment, autoritățile nu au putut da un răspuns clar pentru care oamenii nu au fost anunțați din timp despre această Hotărâre (repetăm, incidența cazurilor era deja crescută încă de săptămâna trecută), și nici despre faptul că Hotărârea CJSU Maramureș nu a fost transmisă/ publicată încă nicăieri, scriu cei de la ActualMM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.