Conform unui raport DPA, Bulgaria a anunțat că va distruge cantități mari de vaccinuri expirate împotriva COVID-19 și nu intenționează să-și reînnoiască stocurile. Ministrul interimar al sănătății, Asen Medjdiev, a declarat într-un interviu pentru televiziunea de stat din Sofia că, în acest moment, nu mai există persoane care să vaccineze populația. El a adăugat că, după ce au distrus deja “cantități uriașe” de vaccinuri expirate, Bulgaria trebuie să distrugă alte 2,8 milioane de doze în acest an.

De asemenea, oficialul a anunțat Comisia Europeană că Bulgaria este în favoarea rezilierii contractului cu BioNTech/Pfizer, în baza căruia țara sa este obligată să cumpere vaccinuri împotriva coronavirusului până în 2025. Această poziție este susținută și de Polonia, Republica Cehă și Lituania.

Bulgaria are cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva COVID-19 din UE, cu doar 30% din populația sa de 6,5 milioane având o imunizare de bază împotriva virusului, conform datelor oficiale. În Bulgaria, nu au mai fost impuse măsuri de protecție obligatorii împotriva virusului de la jumătatea lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *