Majoritatea studenților sunt de părere că metodele de predare adoptate de majoritatea profesorilor sunt învechite, nu sunt de acord cu diferențele de statut în relația profesor – elev și apreciază mai mult comportamentul liber, destins și jovial al profesorilor.

Un profesor de la Facultatea de Inginerie a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu a ținut cont de acest lucru și nu s-a abținut să spună cu voce tare ce avea în gând, chiar în timpul cursului. Nu s-a chinuit prea mult să aleagă cuvintele potrivite și a fost cât se poate de natural în discuția cu un student care i-a perturbat liniștea într-un moment în care acesta gândea ceva. Dascălul nu s-a sfiit și și-a declarat nemulțumirea cu ajutorul unui limbaj vulgar și argotic, înjurând de sfinți.

În timpul unui curs online, un student care întârziase și s-a conectat mai târziu decât restul colegilor, a decis să se asigure că profesorul îl vede și că nu se va alege cu o absență. Studentul la inginerie a întrerupt profesorul și l-a rugat să-l treacă și pe el pe lista celor prezenți, moment care l-a deranjat enorm pe profesorul sibian, Daniel Manolea. Supărat pe atitudinea impertinentă a studentului care a îndrăznit să-l întrerupă de la gândit, profesorul a răspuns ironic, spunând: „Știi ce mult îmi place ca în timp ce gândesc să vină unui și să spună că numai acum a venit, sa-l trec prezent”. După ce studentul și-a cerut scuze, profesorul i-a indicat să se treacă prezent în căsuța de chat, apoi a început să-și spună supărările, folosind un limbaj vulgar.

Reprezentanții Universității “Lucian Blaga” din Sibiu știu despre cele întâmplate și spun că se vor lua măsurile corespunzătoare.”Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu dezaproba orice atitudine neconformă cu statul și conduita universitară. Vom analiza situația și vom dispune măsurile care se impun, in conformitate cu regulamentele și etica Cartei ULBS.”, transmite purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă.

Ora de Sibiu a încercat pe mai multe căi să obțină un punct de vedere și din partea profesorului Daniel Manolea, însă până la momentul publicării articolului, acesta nu a putut fi contactat.

Sursa:oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *