Deoarece viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, constituie principala cauză a creșterii numărului de accidente grave produse în ultima perioadă, Serivicul Rutier a demarat, sâmbătă, 10 octombrie, o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto imprudenți, pe D.N. 1 C Baia Mare-Ilba și Baia-Mare-Satulung, precum și pe D.N. 18 Moise-Petrova.

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în ultima perioadă, precum și faptul că viteza, sub cele două forme, excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, constituie principala cauză generatoare de accidente grave la nivel județean, pentru combaterea acesteia, Serviciul Rutier a organizat sâmbătă, 10 octombrie, o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, pe D.N. 1 C Baia Mare-Ilba și Baia Mare-Satulung, precum și pe D.N. 18 Moisei – Petrova.

Pe perioada celor patru ore de acţiune, poliţiştii au oprit pentru control 96 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 51 de sancţiuni, în valoare totală de 37415 lei, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a 10 permise de conducere din care şase pentru viteză excesivă şi patru pentru depăşiri neregulamentare”, au declarat cei de la IPJM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *