În prezența reprezentanților Guvernului Orban, la Zalău a fost semnat un acord de asociere în vederea realizării Drumului Expres Baia Mare – Jibou

Azi, la Zalău a fost semnat acordul de asociere în vederea implementării unor măsuri pentru realizarea în comun a obiectivului de investiții ”Drumul Expres Baia Mare – Jibou”. La eveniment au participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene – Marcel Boloș, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, președintele CJ Maramureș – Ionel Bogdan, președintele CJ Sălaj – Dinu Iancu Sălăjanu, prefectul județului Sălaj – Virgil Țurcaș.
Primul pas pentru dezvoltarea regiunii de Nord-vest a României a fost făcut. Președintele Consiliului Județean Maramureș a subliniat faptul că Planul lui Bogdan, lansat în campania pentru alegerile locale, prin care își asuma atragerea unui miliard de euro pentru dezvoltarea județului Maramureș, devine realitate. ”Astăzi este un moment istoric pentru Maramureş și Sălaj. Maramureșul este vitregit în ceea ce înseamnă conectivitatea rutieră. Drumul Expres Baia Mare – Jibou are o valoare de 423,90 milioane de euro. Mulți au susținut că astfel de proiecte nu au sursă de finanțare. Aseară, Guvernul Orban, președintele României și echipa de miniștri au lansat PNRR, un plan în care sunt cuprinse sumele necesare și pentru drumurile expres Baia Mare – Jibou și Baia Mare – Satu Mare. Acest lucru mă bucură și mă responsabilizează”, a subliniat Ionel Bogdan.

Raluca Turcan a promis sprijinul Guvernului Orban tuturor autorităților locale și județene care au în vedere dezvoltarea României. ”Am dat o ordonanță de Guvern pentru a sprijini astfel de inițiative și a da posibilitatea autorităților locale să se asocieze între ele pentru a demara proiecte mari, pentru a realiza studii de fezabilitate, pașii tehnici, inclusiv achizițiile pentru a se mișca mai rapid, mai eficient. Acest drum expres este parte dintr-un amplu proiect de investiție în infrastructura rutieră pe care Guvernul Orban, Guvernul liberal, l-a demarat în acest an extrem de dificil și pe care îl va dezvolta în perioada următoare”, a punctat vicepremierul.

Colaborarea dintre cele două ministere, Transporturi și Fonduri Europene, arată clar că Guvernul Orban dorește dezvoltarea României.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „În acest an 25 km din Autostrada Transilvaniei au fost dați în folosință. Pentru 5 tronsoane am semnat contractele pe partea de execuție, iar pentru ultimele două tronsoane deja am demarat procedura de licitație. Asta după ce acest proiect a fost blocat, a bătut pasul pe loc din lipsa de implicare. În 2019 doar două tronsoane se aflau în lucru. În acest an am reușit să îi asigurăm finanțare europeană în integritate. În anul 2021 vor continua lucrările pe 85 km pe Autostrada Transilvaniei acest aspect având o importanţă directă pentru maramureșeni și sălăjeni”.

Echipele de experți din CJ Maramureş și CJ Sălaj vor colabora direct cu CNAIR în vederea întocmirii studiului de fezabilitate, ulterior urmând a se depune cerere de finanțare pentru implementarea proiectului Drumul Expres Baia Mare – Jibou.

Sursa: CJMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.