colectiv

30 octombrie 2020, ziua în care lumea își amintește de tragedia petrecută acum 5 ani, când peste 400 de fani și trupa Goodbye to Gravity petreceau ultimele momente împreună în Colectiv.

Nepăsarea își spunea cuvântul, când persoanele aflate în interior au avut o lupta contra cronometru, pe viață și pe moarte, pentru a folosi singura ușa care le permitea să iasă din infern.

Acea zi macabră în care 64 de persoane și-au pierdut viața, a demonstrat că în România, corupția ucide.

Oameni nevinovați au plătit cu propria viață pentru nesăbuința și incapabilitatea României de a-și salva cetățenii.

Însă, de ce după 5 ani în care apropiații celor care au murit și cei care au rămas cu sechele, traume și urme adânci atât fizic cât și pe suflet, dragă Românie, încă nu ai învățat și nu ai fost capabilă să îți ajuți cetățenii?

Astăzi avem de-a face cu pandemia care curma numeroase vieți, tot pe baza nepăsării și a incapacității de a rezolva cum trebuie probleme.

Chiar sper să nu mai existe astfel de tragedii, deoarece, dragă Românie, nu te-ai descurca nici acum și ai fi în stare să mai ucizi oameni cu nepăsarea ta doar pentru a obține niște bani.

Îmi mai doresc doar ceva, precum spun versurile celor de la Taxi:
„Poate faceți acum, poate faceți, nu știu orice
Poate începeți măcar, măcar cu lucrurile mici”.

Sincere condoleanțe, compasiune și rugăciuni, din partea unei tinere care încă speră că în România, corupția și banii nu o să mai decidă cine rămâne în viață și cine nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.